Open Alkmaarse 2012

Op 14 oktober vond de Open Alkmaarse judokampioenschappen plaats.
Een zeer zwaar en druk bezocht internationaal toernooi.
In de ochtend waren het de pupillen A die mochten strijden om een podium plek.
Op de mat stonden Yuki Honig, Tiemo Karssen, Jesse Wolfs en Tom Loos.
Jesse Wolfs was in de vroege ochtend als eerste aan de beurt om zich te laten gelden in de -30kg. Jesse heeft prima staan knokken. Helaas geen podiumplek.
Tiemo en Yuki streden beiden in de 34kg klasse.
Na een aantal tegenstanders te hebben verslagen kwamen de jongens elkaar tegen in de kruisfinale.
Yuki hield zich staande tegen de zeer gedreven Tiemo die een hele gevaarlijke schouderworp in zijn arsenaal heeft. De wedstrijd eindigde in een gelijke strijd en het was aan de scheidsrechters om een winnaar aan te wijzen. De winnaar werd Yuki. In de strijd om het brons moest Yuki zijn meerdere erkennen en eindigde hij op een welverdiende 4e plaats.
Tom Loos kwam uit in de 38kg klasse. Tom begon wat stroef maar naarmate het toernooi vorderde, kwamen de nodige technieken weer naar boven. Tom eindigde op een 2e plaats.
Na de pupillen A was het de beurt voor de 15 jaar klasse.
Er was een grote delegatie van de wedstrijdploeg van Gietelink en PijlooSports.
De drie judoka's die mee deden van Gietelink sport in deze klasse waren Tijn Loos, Chris van den Nesse en Jens de Jager.
Tijn kwam voor het eerst uit in de 42kg klasse vanwege een administratieve fout. Tijn heeft laten zien dat hij in de toekomst in deze klasse zich prima staande kan houden. Helaas geen podium plek voor Tijn.
Jens de Jager had een pittige poule met zelfs een judoka uit Noorwegen. Jens kwam uit in de 50kg ipv de 46kg vanwege een beperkt aantal deelnemers.
Jens verloor helaas zijn eerste partij op een dubieuze beslissing van de scheidsrechter maar vocht zich uiteindelijk uitstekend terug naar een 3e plaats.
Chris die uit kwam in de 50kg klasse, heeft een uitstekende strijd geleverd maar strandde uiteindelijk in de poule fase.